Amara

beelden amara 07-06-07 003AMARA VALENCIA

Beeldend kunstenaar: beeldhouwer, schilder en edelsmid

 

AMARA VALENCIA’ s schilderijen, bronzen beelden en sieraden vinden hun weg  over de hele wereld: naar Chili, Frankrijk, Japan, Duitsland, Italië, Argentinië, België en Nederland. De taal van haar kunst wordt dus wereldwijd ‘verstaan’. Amara woont en werkt nu meer dan twintig jaar in Nederland. Geboren in Chili als dochter van een Indiaanse moeder en een Euro-aziatische vader is diversiteit haar aangeboren.

 

Ze heeft haar opleiding genoten aan de Academia de Bellas Artes in Vina del Mar en heeft sindsdien geëxposeerd in een groot aantal landen. De subtiele energie die zij van haar voorvaderen heeft meegekregen ligt aan de basis van de wijze waarop zij in de wereld staat. Ze gebruikt voor haar werk uitsluitend natuurlijke materialen als edelstenen, hout en brons. In haar schilderijen gebruikt ze linnen en acryl als teken van deze tijd. Het dagelijkse leven is haar inspiratiebron, omdat het Goddelijke zich in schoonheid toont in het dagelijkse bestaan. In haar creatieve proces vindt deze schoonheid vorm in Amara’s werken.

 

Rustend in zichzelf, is haar vitaliteit en grote belangstelling voor de wereld en de mensen waarmee zij leeft en werkt, het startpunt voor Amara’s kunstzinnige creativiteit. Ze geeft daarbij steeds uitdrukking en vorm aan de diversiteit die zich in alles laat zien.